2139225.jpg

Eilen illalla juuri uutisille sain pääteltyä viimeisen langanpätkän. Luonnonvalkoinen Nalle-lanka löytyi syvältä lankavarastostani. Ihanuuksiin riitti 150g, jäljelle jäi muutaman metrin pätkä. Pitsikuvion otin Nancy Bushin kirjasta Knitting on the road, poikkesin mallista tekemällä sukan suuhun 1o 1n joustinta oikeat silmukat kiertäen 10 krs, ohjeessa pitsit alkoivat jo kolmannella kerroksella. Tein pohkeeseen  myös kahden silmukan kavennuksen neljä kertaa poiketen kirjan ohjeesta ettei sukan varsi olisi aivan suora pötkö. Muuten kuvion toteuttaminen oli helppoa mallia seuraamalla eli langankiertoja ja kavennuksia, näillä saa aikaan helposti kauniin kuvion. Ohje oli alunperin suunniteltu hiukan ohuemmalle langalle kuin Nalle joten oma versioni salli hyvin nämä pohjekavennukset.

2139226.jpg

Tässä vielä lähenpi kuva ruutupitsistä. Kuvio miellyttää silmääni aika paljon paremmin  nyt valmiina kun sukkia on kevyesti höyrytetty. Sukat on neulottu puikoilla 3, jotka ovat lempparini ja joihin yleensä ensiksi tartun näillä lankavahvuuksilla. 

Seuraavaksi täytyy alkaa puuhailla päähinettä sekä vielä pukinkonttiin kuvio-sormikkaita. Joulu tuntuu lähestyvän niin kovaa vauhtia että ehtiikö kaikki suunnitelmat toteutua - jää nähtäväksi. Nyt ei toivomuslistalla muuta kuin, että tänne Kotkan seudullekin saisimme jouluksi lumikerroksen vaikka ohuemmankin, vaikka ihan pikkuisen vain valoisuutta lisää.