Malli omasta päästä, varpaista aloitettu, tiimalasi-kantapää joka on helppo tehdä varresta alkaen tai toisinpäin kuten tässä, tiimalasikantapään ohje löytyy ULLAsta jos tekotapa on jollekin vieras. Lankana jo jonkin aikaa laatikossa lojunut Hjertegarnin Bamboo strompegarn, jota kului yhteensä 72g. Lankaa oli kaksi kerää ja tein tapani mukaan molenpia sukkia yhtä aikaa aina samaan vaiheeseen ajatuksena neuloa lanka loppuun, näin en kuitenkaan toiminut vaikka ensin niin suunnittelinkin, lankaa jäi jäljelle pienet nyssykät. Puikot neuletyössä oli 2,5. Sukkien koko n. 38. Koska pelkkä joustinneule on mielestäni puuduttavan tylsää niin neuloin sukkiin joustavaa kolmen silmukan Japanin palmikkoa terään ja varteen, varren suuhun 1o, 1n joustinta oikeat silmukat kääntäen.

Vielä lähikuvaa palmikkokuviosta, tällainen palmikkokuvio ei niinkään kovin häiriinny kirjavassa langassa kuin joku pitsi. Palmikkomallin nappasin Japanilaisesta 300 Knitting patterns Book-kirjasta, siinä se oli osana leveänpää pitsikuviota. Sukkien joustinnneuleen päättelyohje on myös Japanilaisesta ohjekirjasta, parsinneulalla ja langalla, suusta tuli siisti ja joustava.

Kuvista voittekin todeta että meidän pihalla on jo lumen alta paljastunut vähän kivikkoa talon sokkelin viereltä, kesää kohti mennään kovalla vauhdilla, vaikka täällä sää on ollut pilvinen ja välillä on ripsutellut vettäkin.

Sain mukavan blogitunnustuksen Rantapuikon blogista:

Voisin antaa sen edelleen Suville, Vekille ja Tanjalle, ja niin monelle muullekin, annan sen  teille kaikille jotka tällä sinulla vierailevat joilla ei sitä vielä ole ja haluavat sen mukaansa ottaa.

Hyvää keväistä ja lämmintä viikonloppua!