Mukavaa keväistä huhtikuun alkua. Viikonloppua vietimme miehen kanssa Ateenassa kyläreissulla, perjantaiaamuna lähdimme anivarhain Kööpenhaminan kautta ja klo 13.30 olimmekin jo perillä. Etukäteen katsomani sääennuste lupaili sinne ajoittaisia sadekuuroja mutta mukaan ottamaani sateenvarjoa en tarvinnutkaan, sää oli pilvipoutainen ja sunnuntaina aurinkoisen lämmin, +20.

Perjantaina vain kävelimme illalla kaupungilla, katselimme mm. sotilaiden vahdinvaihtoseremoniaa parlamenttitalon edustalla, joka oli ilmeisen suosittu koska paikalla oli runsaasti väkeä, mm koululaisia luokkaretkellä muualta Kreikasta. Laitan alle sunnuntaina aamupäivällä ottamani kuvan, sotilaasta jolla on yllään perinteinen asu tupsukenkineen ja -hattuineen, kuva on otettu aika kaukaa koska jälleen paikalla oli runsaasti väkeä.

Lauantaipäivän vietimme Akropoliskukkulalla ihailemassa vanhaa historiaa ja mitä Parthenonista (kuva postikortissa keskellä) oli jäjellä, paikka oli uskomaton ikivanhan historiansa vuoksi, edelleen paikalla oli runsaasti ihmisiä. Ihmeellistä tässä on se että tämän temppelin rakennustyö on aloitettu 447 vuotta ennen Kristuksen syntymää, ihmetellä täytyy sen aikaista rakennustekniikkaa ja kuinka valtavat marmorilohkareet on saatu ylös kukkulalle. Alueella oli myös osa vanhaa pienempää temppeliä joka näkyy postikortissa vasemmalla ylimpänä (Kariatides), siinä näkyvistä kuudesta naishahmosta viisi oli uudessa Akropolismuseossa minne menimme kukkulavierailun jälkeen. Alla valokuva kukkulalta, kuvassa näkyvää historiaa en nyt muista nimeltä, mutta vanhaa vanhaa.

 

Alla kattokuvaa Ateenan vanhasta kaupungista Plakasta.

Sunnuntaina aamupäivällä valitsimme kahvipaikaksi pienen ulkokahvilan tämän näkymän vuoksi:

Puolilta päivin ajelimme mutkikasta rantatietä noin 70km Ateenasta rannikkoa pitkin kohti paikkaa nimeltä Cape Sounion, siellä kiipesimme merenjumala Poseidonin temppelin raunioille. Tämäkin temppeli oli rakennettu korkealle paikalle josta näkymä avautui kauas Egeian merelle, paikasta on ennen muinoin viestitelty merkkitulilla Ateenaan mereltä saapuvista aluksista.

Kaikki mukava päättyy aikanaan, paluumatkalla pysähdyimme haukkaamaan lounaaksi grillattua mustekalaa, kalmaria ja paistettuja pikkukaloja salaatin ja ouzon kera. Vielä sen jälkeen viikonlopun viimeinen retki:  El Venizelosin uudelle lentokentälle, haikeat hyvästelyt ja kapsekin kanssa lähtöportille Frankfurtiin ja sieltä kotiinpäin Helsinkiin. Helsingissä satoikin mukavasti vettä yöllä ja vaikka olimme pois vain 3 vuorokautta niin lumetkin tuntuivat saaneen kyytiä mukavasti.

Aurinkoista huhtikuun alkua juuri sinulle joka luet tätä nyt!